Teknikkampen

Teknikkampen

Kan du knäcka koden, få kugghjulen att snurra, programmera rätt eller lyfta mer än du trodde var möjligt? Det gäller att våga prova olika lösningar och att samarbeta för att klara utmaningarna.

Man behöver inte vara teknikfreak för att klara av vår teknikkamp, men du kan ha nytta av det du vet om teknik och naturvetenskap. Det gäller att våga prova olika lösningar och att samarbeta för att klara utmaningarna. 

I Teknikkampen arbetar eleverna i små grupper för att med gemensamma krafter klara av att lösa så många olika utmaningar som möjligt. De olika stationerna kan sättas upp i ett vanligt klassrum och lagen jobbar på självständigt utifrån ett startkort

 

Kostnadsfritt för skolor i Skövde kommun

Balthazars skolavtal med Skövde kommun innebär att alla våra skolprogram är kostnadsfria för skolor och andra pedagogiska verksamheter i Skövde kommun.

ANGE KOD: skolaskovde

När du kommer till utcheckningen på din bokning fyller du i koden "skolaskovde" i fältet "skolavtal". Tryck sedan på "login" så justeras summan automatiskt.

Baltazar Foto Tuana 210309 226 Web

Praktisk information

  • Programmet är anpassat från årskurs 2 - årskurs 6.
  • Inga förkunskaper krävs.
  • Programmet tar ca 60 minuter att genomföra.
  • På Balthazar - max 16 elever. 
    Är ni fler än maxantal så bokar ni två pass efter varandra. Under tiden skolprogrammet pågår har resterande elever eget besök i huset.
  • På skolan - max 30 elever.
Baltazar Foto Tuana 210309 251 Web

Programmets syfte

  • Att uppmärksamma eleverna på tekniska och naturvetenskapliga principer, såsom sluten krets, programmering, ljusbrytning och mekanik mm. 
  • Att träna förmåga att samarbeta, kommunicera och lösa problem.
  • Pedagogiken bygger på ett entreprenöriellt- och upplevelsebaserat lärande där eleverna bjuds att aktivt delta och experimentera. 
Läs mer
Baltazar Foto Tuana 210309 270 Web
DSCF9023

Fortbildning för pedagoger

Vi erbjuder en rad fortbildningsworkshopar inom naturvetenskap, teknik och [...]

Läs mer
Baltazar Foto Tuana 210309 345 Web

Temalådor

Låna en av våra temalådor med olika uppgifter och experiment för att jobba [...]

Läs mer