Möjligheternas Värld 2019

Möjligheternas Värld är en arena där näringsliv och skola möts för att stärka AB Sverige inom industri och teknik. Skaraborgs åttondeklasser, deras lärare och studievägledare välkomnas varmt till en halvdag i teknikens tecken!

Under en halvdag måndag till fredag vecka 13 får era åttondeklassare en inblick i teknikens värld och de möjligheter som kommer med den. De får uppleva en mängd olika sätt att arbeta med teknik handledda av gymnasieelever som alla har valt en teknisk eller industriteknisk utbildning. Allt för att visa på att alla som vill har en plats i teknikens värld!

Vi ser gärna att det är era tekniklärare som i första hand följer med gruppen för att lärarna ska kunna fortbildas samtidigt som eleverna får se och uppleva teknik ur olika vinklar. Det är ju också en förutsättning för att lärarna ska kunna arbeta vidare med de lärdomar eleverna fått på Möjligheternas Värld. Räkna med att det behövs 1 lärare per ca 15 anmälda elever.

Första passet är mellan 09.00-11.30, eftermiddagspasset är mellan 12.30–15.00, vi kan max ta emot 120 elever per pass. Lokal för år 2019 är Balthazar Science Center och ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. Frukt och dryck finns till eleverna och för medföljande lärare finns även kaffe. Eventet är som vanligt kostnadsfritt men ni står själva för transporten.

Datum & tid: Mån 25/3 - fre 29/3 vecka 13. Pass 1: 09.00-11.30. Pass 2: 12.30-15.00.

Plats: Balthazar Science Center och ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde.

Kontakt: Josefine Lund,  josefine.lund@skovde.se, tel 0500-498730.

Anmälan: Just nu är Möjligheternas Värld fullbokat. Du som arbetar inom skolvärlden, näringslivet eller teknik- och industribranschen är självklart välkommen att komma förbi och träffa våra elever under hela vecka 13.