Mv Pattern Yellow RGB 1920X1080
moln

Möjligheternas Värld

En arena där högstadiet, gymnasiet och näringslivet möts för att stärka framtidens kompetens inom industri och teknik.

Imagebild MV

Möjligheternas Värld 2024

Du och dina åttondeklassare kan boka plats till det fysiska evenemanget under vecka 12, eller så kan ni delta digitalt under vecka 16.

Dina elever kommer få en inblick i teknikens värld och de möjligheter som kommer med den. De kommer få uppleva en mängd olika sätt att arbeta med teknik och dessutom är gymnasieelever som går en teknisk eller industriteknisk utbildning med på plats och handleder dina elever. Ni får testa på både programmering, svets och 3D-teknik.

Möjligheternas Värld arrangeras tillsammans med Teknikcollege Skaraborg och vårt mål är att alla som vill, har en plats i framtidens tekniska värld!

T 7917
Mv Pattern Blue+Viol RGB 1920X1080
moln

Varför?

Därför! Den stora omställningen samhället står inför kommer kräva ny kompetens och nya krafter.

Därför ska ni delta

När dina elever lämnar Möjligheternas värld har de större kunskap om teknik och möjliga tekniska utbildningar. Det vet vi med säkerhet då utvärderingarna visar att hela 88% av deltagarna upplever att de lärt sig mer om teknik och vilka utbildningar som finns att välja på. Dessutom är hela 74% mer positiva till att läsa en teknisk- eller industriteknisk utbildning efter att de besökt Möjligheternas Värld.

Självklart tror och hoppas vi även att eleverna har fått testa något de tycker är extra intressant och som kan hjälpa dem att välja utbildningsväg framåt!

En elev som har besökt Möjligheternas Värld ska:

  • Fått relevant information och kunskap inför sitt gymnasieval med fokus på TE- och IN-programmen.
  • Fått en större insikt om vad en TE- och IN-utbildning innebär; vilka olika inriktningar finns det, vad får jag testa och lära mig under utbildningen, var och vad kan jag arbeta med efteråt?
  • Testat något de tycker är extra intressant och som kan hjälpa dem att välja utbildningsväg framåt.
  • Känna sig mer intresserad av teknik och mer hemma i teknikens värld än innan.
  • Fått träffa gymnasieelever och ta del av deras tankar kring gymnasieval, nuvarande utbildning och framtidsplaner.

Kolla in filmen från förra året!

Acceptera Marknads-cookies För att se denna video.

 

T 8083
moln

Teknikcollege Skaraborg

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknikindustrin. Teknikcollege jobbar med utbildningar inom de yrken som efterfrågas mest.

Vad är Teknikcollege?

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Teknikcollege Skaraborg består av fem lokala college; Falköping, Lidköping, Mariestad, Skövde och Vara. Totalt är det tolv gymnasieutbildningar och två vuxenutbildningar som är certifierade i Skaraborg. 

Teknikcollege skapar rätt förutsättningar för industri, samhälle och individ att utvecklas i takt med förändringar i omvärlden!

T 8035
181126 I7A0469 (1)

Balls 407081 1920

Skolprojekt

På Balthazar är vi engagerade i flera olika skolprojekt och samarbeten. Hä [...]

Läs mer
Baltazar Foto Tuana 210309 245 Web

Skolprogram

Vi erbjuder en mängd olika skolprogram inom naturvetenskap, teknik och mat [...]

Läs mer