Kalas 4
moln

Vetenskapskalas

Vad kan vara bättre än ett kalas fyllt av upptäckarglädje och kreativitet? Inte mycket, tycker vi. Under två roliga timmar bjuder vi på vetenskapsaktiviteter och fritt upptäckande bland våra utställningar.

Kalas 1

Så här går det till

På alla våra vetenskapskalas ingår vetenskapsaktivitet och fritt upptäckande i Balthazars utställningar. Ett kalas pågår i två timmar och vi startar med en aktivitet, därefter fika och paketöppning och avslutningsvis fritt upptäckande i huset. Vår kalasvärd finns med under hela kalaset.

Får syskon och föräldrar vara med?
Medföljande syskon som deltar under aktivitet och fika räknas in bland övriga kalasbarn. Om syskon eller föräldrar däremot är med och hjälper till under kalaset och inte deltar i fika och aktivitet, så behöver de inte betala kalaspaket eller entré. 

Är det någon åldersgräns på kalasen? 
Våra kalas passar från 5 år och uppåt. 

Hur betalar man sitt kalas? 
Betalning av kalaset sker på plats efter kalasets slut, det går bra att betala med kort eller swish.

Hur många barn måste man vara för att få boka kalas?
Minsta antal är 10 barn, maxantal är 20 barn. Är ni färre än 10 går det också bra att boka, men du måste betala för 10 platser, dvs minimumsumma för kalas är 1300 kr.

Kalas 3

Kalasaktivitet

Experimentkalas +5 år
I Labbet på Balthazar får du uppleva experiment med eld, ballonger och annat festligt, självklart avslutar vi med ett gemensamt experiment. 

Legokalas + 5 år
I LEGO-studion testar vi spännande bygg uppgifter. Kanske träffar vi på en LEGO-robot, prövar kreativiteten eller bygger Störiga Uppfinningen.

Badbombs-labb + 8 år
Experimentera med kemi i Labbet och tillverka badbomber! Badbomberna fräser, bubblar och doftar härligt. Du bestämmer själv färg och doft. Ta med din färdiga badbomb hem från kalaset och testa den! Kanske tar du ett bubbligt fotbad eller testar bomben i badkaret?

Kalas 7

Kalaspaket

I vårat kalaspaket ingår vetenskapsaktivitet, fritt upptäckande i miljöerna, fika & godispåse.
Som fika kan ni välja på två olika innehåll, ”3 sorters kakor” eller ”Pannkaksfika”. Till båda varianterna serveras saft.

Kalaspaket 130 kr per barn

Kalas 2

Bokningsbara tider

Vetenskapskalas går att boka under lördagar och söndagar.
Vi har en kalastid per dag: kl. 10:00 – 12:00

BOKA
Soap Bubble 824558 1920
moln

Balthazar shop

Låt äventyret fortsätta hemma! I vår shop finns allt från spionset till experimentlådor och kluriga vetenskapsprylar. Du är välkommen att besöka vår shop utan att köpa entrébiljett.

Till shopen
Artificial Intelligence 3382507 1920 Web

Teknikkurser

Balthazars teknikkurser för barn och unga handlar om teknik och entreprenö [...]

Läs mer
Team 4529717 1920

Företagsevent

Att ha roligt tillsammans är ett effektivt sätt att utvecklas och bygga re [...]

Läs mer