Lego Spike

LEGO Prime (LEGO Spike)

Ta makten över tekniken! Eleverna får bli aktiva utvecklare i stället för passiva användare av teknik när vi programmerar och kör med LEGO Prime.

Vi tränar på datalogiska grundbegrepp inom programmering (SARA, sekvens, repetition, alternativ och abstraktion) samt på att följa instruktioner och samarbetar för att lösa olika uppdrag. Vi omsätter kreativa idéer i praktisk handling i utmaningar som går att lösa på många olika sätt. Vi kan alla vara teknikutvecklare utan att det behöver bli invecklat! Uppdragens olika nivåer illustrerar hur vi kan kommunicera med maskiner och hur de kan reagera på omgivningen och bli smartare med hjälp av sensorer.

Detta program finns i två nivåer, en där vi fokuserar på grunderna i programmering och en där vi använder sensorer. Du kan alltså boka max två tillfällen per läsår.

Kostnadsfritt för skolor i Skövde kommun

Balthazars skolavtal med Skövde kommun innebär att alla våra skolprogram är kostnadsfria för skolor och andra pedagogiska verksamheter i Skövde kommun.

ANGE KOD: skolaskovde

När du kommer till utcheckningen på din bokning fyller du i koden "skolaskovde" i fältet "skolavtal". Tryck sedan på "login" så justeras summan automatiskt.

Baltazar Foto Tuana 210309 204

Praktisk information

  • Programmet är anpassat från årskurs 4 - årskurs 9.
  • Inga förkunskaper krävs.
  • Programmet tar ca 60 minuter att genomföra.
  • På Balthazar - max 16 elever. 
    Är ni fler än maxantal så bokar ni två pass efter varandra. Under tiden skolprogrammet pågår har resterande elever eget besök i huset.
  • På skolan - max 30 elever.
Baltazar Foto Tuana 210309 251 Web

Programmets syfte

  • Att öva sig i datalogiska grundbegrepp inom programmering (SARA).
  • Att få utlopp för skaparlust och innovationsförmåga genom att möta utmaningar såväl inom programmering och mekanik som. 
  • Att öka den kommunikativa förmågan bl.a. genom att skapa och följa entydiga instruktioner och samarbeta i par. 
Läs mer
Lego Spike
DSCF9023

Fortbildning för pedagoger

Vi erbjuder en rad fortbildningsworkshopar inom naturvetenskap, teknik och [...]

Läs mer
Balls 407081 1920

Skolprojekt

På Balthazar är vi engagerade i flera olika skolprojekt och samarbeten. Hä [...]

Läs mer