Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Livsviktig kemi: Showen!

Under hela livet är vi omgivna av kemiska reaktioner. Från äpplet som växer och vi sedan äter, elden som brinner, brödet som bakas och vattnet vi dricker – allt är ju kemi! Häng med oss när vi gör kemiexperiment inspirerade från både naturen och våra egna kroppar. Vi tar även redo på vem i publiken som är surast och vem som har farligast personkemi – allt genom kemikaliska experiment!

Tid: Lördagar & söndagar klockan 13.00

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16

Plats: Café Kretsloppet

Datum: Mån - sön till och med 2018-12-31

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.


Jullovsprogram 21/12-7/1

Unna dig ett riktigt tekniskt jullov på Balthazar!

Under jullovet har vi öppet 10:00-16:00, måndag-söndag. Julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen håller vi stängt för ledighet.

Julkampen – showig teknik

Vem vinner årets julkamp?

Vi på Balthazar utmanar dig och våra besökare i publiken i årets julkamp! Lyckas ni besegra Balthazars personal i olika tekniska, matematiska och naturvetenskapliga utmaningar? Hävstänger, slutna kretsar, programmering, tornbyggande, julgransplundring – det lär bli en riktigt teknisk tävling! Vi lovar att inte fuska – tekniskt sett…

Tid: 13.30

Plats: Scenen i Café Kretsloppet

Hjultomten

Ett hjul kan snurra runt. Men kan man använda hjul för att skapa helt andra rörelser? Med mekanikens hjälp får vi hjul att förflytta, förändra och behålla rörelser hos våra Hjultomtar och andra konstruktioner! Testa att bygga din alldeles egna Hjultomte.

Tid: 11.00 & 15.00

Plats: Digitala Makerverkstaden