Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


Bilsläpp första maj

Nu har våra elbilar reparerats, putsats upp och fått sommardäck. Onsdag 1/5 klockan 10.00 är det äntligen dags för årets bilsläpp! Alla som är sugna på att köra elbil (och testa massa andra expeiment såklart) är varmt välkomna till oss på första maj!


MiniScience

På fredagar under våren erbjuder vi ”MiniSCIENCE” för våra allra minsta besökare mellan klockan 10.00–12.00! MiniSCIENCE riktar sig till barn mellan 3-6 år som tillsammans med våra aktivitetsvärdar vill uppleva teknik och naturvetenskap genom lek och upptäckande.

Varje vecka har ett tema med nya roliga utmaningar som vi utforskar tillsammans! Med dig hem får du ditt alldeles egna ”MiniSCIENCE-körkort”!

MiniSCIENCE ingår i ordinarie entrépris. Välkomna!

Vecka 17 (26 april) – LABBET

Välkommen in i Labbet! Vi experimenterar tillsammans och upptäcker spännande möjligheter inom kemin! 

Fler MiniSCIENCE-uppdrag släpps kontinuerligt under våren.


Fascinerande Fysik!

Fysikens lagar beskriver och hjälper oss att förstå hur jorden och månen rör sig i rymden och hur galaxer snurrar. Men även sådant du använder varje dag (eller äter varje dag!) döljer imponerande fysik. Var med och testa fysikens fascinerande lagar - och se med nya ögon på fysiken i din vardag!

Tid: 13.00 varje lördag & söndag

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.