Program & aktiviteter

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borgen. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka dina egna kartonglastbilar i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00


En strålande show

I sommar spelar det ingen roll om solen strålar ned från en klar himmel eller inte för på Balthazar strålar det varje dag under hela sommarlovet! I En strålande show undersöker vi och experimenterar med strålning – strålning som syns och inte syns. Strålning som är ofarlig… och kanske även strålning som är farlig? Var med och upptäck fysikens dolda värld med oss!

Tid: 13.00 varje lördag & söndag

Plats: Scenen i Café Kretsloppet


Bubbellabb

 Även om sommarlovet är slut så kan du fortsätta med Balthazars Bubbellabb hemma! Till höger (på datorn) eller längst ned på sidan (på mobilen) hittar du det du behöver för att genomföra Bubbellabben tillsammans med familjen eller kompisarna!


 Upptäck Universum

Utställningen Upptäck universum visar upp svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Den ska inspirera och dela fotografernas kärlek till och respekt för stjärnhimlen. Upptäck Universum visas i Balthazars Café Kretsloppet fram till årsskiftet.

Tid: 10-16 mån-sön

Plats: Café Kretsloppet

Kostnad: Ingår i entrébiljetten till Balthazar. Vill du endast besöka Café Kretsloppet och Upptäck Universum så är detta kostnadsfritt.

Upptäck Universum visas i samarbete med Astronomins dag och natt  och sponsras av Crimson.