First LEGO League

FIRST® LEGO® League Challenge är en kunskaps- och teknologisk tävling som sträcker sig över 8 veckor. Målet är att inspirera barn och unga i åldern 10-16 år till att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare.

illustration

Nu kör vi!

Den 13 november 2021 är det dags för årets deltävling här i Skövde på Balthazar!
Vi livestreamar turneringen på vår Youtubekanal. 

Klicka här för att följa poängställningen

 

Årets tema: CARGO CONNNECT

Alla är beroende av godstransporter för sina dagliga behov. Allt eftersom större krav läggs på transportsystem kommer vi att fortsätta att möta utmaningar, om vi inte finner på nya vägar eller förbättrar våra befintliga sätt att transportera produkter från A till B.

Teknik och Robottävling

Årets CARGO CONNECTSM-uppdrag går ut på att roboten ska leverera gods
till olika transport- och målplatser runt robotbanan. Robot måste aktivera installationer som representerar säkerhet, effektivitet, samordningar och åtkomst kopplat till transporter.

First LEGO League i Skövde och världen

I 8 veckor deltar närmare 1000 lag från Skandinavien med innovation, forskning, teknologi, design och programmering. I världen är drygt 265 000 barn i 80 olika länder engagerade i uppdraget. Deltävlingen i Skövde arrangeras av Balthazar Science Center & Volvo GTO. I år firar vi dessutom 20 år av FLL-tävlingar!
Varje år lanseras ett nytt inspirerande uppdrag med anknytning till aktuella samhällsfrågor. 

DSC8135 DSC8041
DSC8070

OM FIRST®LEGO® League

I FIRST®LEGO® League Challenge får deltagarna undersöka samhällsproblem som är relevanta just för deras ålder och som syftar till att engagera och inspirera barn och ungdomar till vidare studier inom naturvetenskap och teknik.

I mitten av september 2021 släpptes årets FIRST® LEGO® League-uppdrag. Deltagarna ska därefter ta fram innovativa lösningar på problem och dela sin lösning, formge och programmera en LEGO® SPIKE Prime eller MINDSTORMS-robot. Lagen har åtta veckor på sig innan det hela ska presenteras i en lokal turnering. I Skandinavien hålls turneringen på 50 olika orter. 

De flesta lag kommer från skolor, eftersom FIRST® LEGO® League dels är väl förankrat i läroplanen, dels är ett bra sätt att jobba med klassmiljön samtidigt som eleverna verkligen lär sig.

Det är även många fritidslag som deltar. Det kan vara robotklubbar, fritidsklubbar eller kamratgäng med till exempel en förälder som lagledare.

 

illustration
DSC8450

Möjligheternas Värld 2022

En arena där näringsliv och skola möts för att stärka AB Sverige inom indu [...]

Läs mer
DSC8450

Forskarfredag

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter [...]

Läs mer