Adobestock 310547079
moln

Maxad sommar!

Vi öppnar huset och maxar utomhusaktiviteterna. Lär dig mer om rymden, hjälp oss skapa surr på gården eller delta i Expedition Boulonger.

Galaxy 3608029 1920

Astro i Kyrkparken

I en gemensam satsning med Skövde Cityförening, samt flera andra arrangörer, skapar vi en levande kyrkpark under sommaren. Kyrkparken ligger bara några hundra meter från Balthazar, så passa på att kombinera ett besök hos oss med aktiviteterna i Kyrkparken.

Här kommer det finnas många roliga aktiviteter som passar både stora och små. Vi på Balthazar bidrar med med Rymdstyrelsens fotoutställning och ett roligt rymdquiz som du kan utmana både barnen och farfar på!

Datum för Sommar i Kyrkparken kommer inom kort!

Raindrops 574971 1920

Ut(e)forska 

Leta kryp! Under sommaren håller Balthazar tummarna för att vi får många små besökare på Utegården. Vi snackar självklart om insekter. Var med och spana efter de sexbenta småkrypen, kika in i en bikupa och följ hur en sommaräng växer upp. Och hur går det för linodlingen? Gör din egen fröbomb och glöm inte att utmana resten av sällskapet på digitalt insektsquiz!

Ut(e)forska har samma öppettider som Balthazar. Info kommer inom kort!

Soap Bubble 3594979 1920

Expedition Boulonger 5-23 juli

Kombinera badet och glassen vid Boulonger-sjön med teknik, experiment och vetenskapsuppdrag! 

Kom förbi Balthazars Expedition Boulonger för såpbubbelvetenskap, tekniktest och klurigheter. Balthazars upplevelsevärdar guidar, utmanar och stöttar dig i ditt vetenskapande.

Expedition Boulonger vid Boulonger-sjön har öppet 5-23 juli kl. 11.00-15.00 och är helt kostnadsfritt. Bara att droppa in helt enkelt!

Artificial Intelligence 3382507 1920 Web

Teknikkurser & kollo

För barn som är folkbokförda i Skövde kommun kickar vi igång sommaren med roliga teknikkurser och teknikkollo, som passar barn mellan 7-14 år.

Häng med på Teknikklubben, Kemilabbet eller Make Code: Arcade. Sommarens teknikkurser och kollo är kostnadsfria för barn som är folkbokförda i Skövde, och är en del av Skövde kommuns sommarprogram för barn och unga.

Vizuspace Insight Explorer
moln

Upptäck Balthazar

Hos oss väntar en upptäcktsfärd med nya upplevelser runt varje hörn!

Husets upplevelser
BAL Astrofoto Web

Entré & öppettider

Här hittar du all information om våra öppettider och hur du köper din entr [...]

Läs mer
Kretsloppet Muffins Tonad

Café Kretsloppet

På övre plan hittar du Café Kretsloppet. Här serverar vi hembakt fikabröd [...]

Läs mer