Det lustfyllda lärandet

Den välbeprövade pedagogiken på Balthazar baseras på konceptet ”att lära genom lek”. Våra handledare har vana från elever i alla åldrar, med skiftande förkunskaper. Och det fungerar!

illustration

Många lärare blir positivt överraskade av elevernas kreativitet och hur deras intresse för vetenskap och teknik påverkas av ett besök på Balthazar.

Vi försöker hela tiden skapa situationer och utmaningar där vi arbetar tillsammans med eleverna, istället för att bara presentera fakta. Det många ser som lek ser vi på Balthazar som utforskande och upptäckande av nya metoder, material och sammanhang. Lärande, helt enkelt!

Grundprincipen är att lärandet på Balthazarvis ska vara både relevant, variationsrikt och roligt, med tydliga kopplingar till verkligheten. I allt vi gör strävar vi efter en tillåtande, positiv miljö där vi inte begränsar, inte säger nej. När eleverna går från sitt möte med oss glada, nyfikna, stärkta och sedda har vi lyckats – och förhoppningsvis har en och annan blivande vetenskapare eller tekniker lotsats in på vägen mot en spännande framtid.

Baltazar Foto Tuana 210318 485 Baltazar Foto Tuana 210318 216 Web
Baltazar Foto Tuana 210318 507 Web

Skolprogram

Vi erbjuder en mängd olika skolprogram inom naturvetenskap, teknik och mat [...]

Läs mer
Baltazar Foto Tuana 210318 507 Web

Fortbildning för pedagoger

Vi erbjuder en rad fortbildningsworkshopar inom naturvetenskap, teknik och [...]

Läs mer